2014. június 22., vasárnap

IKON: Antonia Vai

Kedvesek!

Rég számoltam be Nektek olyan személyről, aki inspirálóan hat rám, viszont jelenleg van egy énekesnő, aki rövid idő alatt, de annál jobban belopta magát a szívembe! Már régebb óta ismertem, hallottam is élőben, de valahogy mégis a múltkori 5. szülinapi Bohemian Betyars koncert után kerestem rá külön. Ő is énekelt egy dalt vendégfellépőként, és bár, a dalt is ismertem korábban már, mégis akkor nagyon megfogott. Antonia Vairól lesz szó a mai bejegyzésben!

A Betyárokkal
Ez az énekes hölgy a húszas évei közepén jár, Svédországból érkezett, de félig magyar, ha jól tudom. Jelenleg Budapesten él és alkot. A BB kapcsán került a látóterembe, mert már korábban is lépett fel a fiúkkal közösen. A 13-i fellángolásom azóta is tart zenjére iránt, mert Antonia elképesztően tehetséges, és szuper zenét csinál.


Ő írja a szövegeket, ő szerzi a zenét hozzájuk, és legtöbbször a saját kis szobájában énekli fel a dalokat, majd feltölti Youtube-ra a videókat, melyek alján mindig ott futnak a dalszövegei is. Igen, a szövegek. Zseniálisak, egyszerűen teljesen a hatásuk alá kerülök, őszinték, izgalmasak és gyönyörűek. 

The Smallest Song In The World
A zenéjét elég nehéz lenne körülírni, hallani kell. Nem igazán tudom kategorizálni, de melankólikus, lírai, néhol folkos elemek gazdagítják. Olyan zene, amit egy füstös lokálba repíti a hallgatóját. Sötétség és cigarettafüst tölti be a helységet, középen pedig ott áll ez az underground díva és énekel. Tiszta szívéből. Árad a zene és szépen, lassan beférkőzik a hallgatóság bőr alá, a zsigereibe. Odateszi a színpadra a múltját, elmeséli a fájdalmait és az örömeit. Költőien, fájdalmasan, de közben olyan női energia és dög szabadul fel belőle, hogy mindenkit leborít a lábáról.


Nincs szüksége arra, hogy egy szál semmiben fetrengjen a színpadon. Legtöbbször hosszú szoknyában, vagy ruhában lép fel, mégis mindenkinek lejön, hogy mennyire jó nő, és mennyire vonzó. Ő tényleg egy díva, és nagyon jó ilyen erős és tehetséges fiatal nőket látni manapság, akiknek az utolsó porcikájából is a zene szeretete sugárzik. Érzelem és értelem kombinációja jelenik meg minden dalában, és szeretem, hogy ilyen igényesen adja át a közönségének a lelkét.

A mélység mellett, pedig egy olyan egyszerűség van dalaiban, hogy nem kell értelmező szótár, hogy átjöjjön a szöveg jelentése, mert mindenki számára ismerős érzésekről, helyzetekről énekel. És a koszos, ahogy Borsó mondta, romlott női hangja, egyszerűen gyönyörű. 

"Antonia Vai is a magnificent storyteller, who gives you a spiritual striptease and explosions of energy."


Most pedig beteszek ide pár dalt, hogyha valakinek megjött a kedve, akkor kaphasson egy kis ízelítőt Antonia művészetéből, és abból az atmoszférából, amit teremteni tud. A FB oldalán pedig értesülhettek a fellépésekről és sok minden másról is :)



Hölgyek, nem kérdezek, hallgassátok!


csók!
               bibonapsugár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése